Седем български граждани продължават да се издирват след избухването на пожара

...
Седем български граждани продължават да се издирват след избухването на пожара
Коментари Харесай

7 българи в неизвестност след пожара на ферибота, двама са в болница в Корфу

Седем български граждани продължават да се търсят след експлоадирането на пожара и евакуацията от италианския ферибот в Йонийско море. Информацията бе показана на брифинг в Министерство на външните работи рано сутринта в събота. 

За още двама има съмнения, че са български жители, само че националността им се прецизира. Също по този начин се прецизира дали са пътували легално на ферибота.

До този миг от плавателния съд са евакуирани 127 българи, те се намират на остров Корфу. Осигурени са им заслон, храна и питиета. Двама от евакуираните се намират в болница в Корфу, като единият от тях е с понижена сатурация и е интубиран.

Консулът ни в Солун се намира в непрекъснат контакт българските жители на Корфу. На евакуираните българи ще бъде осигурен транспорт до Игуменица, само че откакто бъдат разпитани от управляващите, които реализират следствието на случая. Министерство на външните работи ще спомага и за превоза на тези българи, така като една част от тях нямат и документи за идентичност, които са изгорели при пожара на борда.

В Генералното консулство бе обезпечено непрекъснато дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.​

Вчера вечерта българското държавно управление образува щаб, който е в съгласуваност с гръцките управляващи и непрекъснато следи информацията по отношение на случая с пожар на.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР